Zamów produkty o łącznej wartości przekraczającej 150zł, a pokryjemy koszty przesyłki.
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Kawa do przelewu - kawa do ekspresu przelewowego.
Wybierając kawę do ekspresu przelewowego powinniśmy kierować się własnymi preferencjami smakowymi, jednak warto trzymać się pewnych zasad. Najlepsze efekty otrzymamy stosując do przelewu kawy palone na stopień jasny do średnio, a maksymalnie średnio-ciemnego. Kawy palone zbyt ciemno, przygotowane w przelewie, będą nieciekawe w smaku, zbyt gorzkie oraz pozbawione głębi i różnorodności.
Jasno palona kawa do ekspresu przelewowego będzie się charakteryzować owocowo – cytrusowym smakiem, z akcentami suszonych owoców i świeżym lekkim aromatem. Dla osób dotąd pijących jedynie espresso, skosztowanie naparu z kawy jasno palonej będzie zupełnie nowym doznaniem.
W roli kawy do ekspresu przelewowego świetnie sprawdzą się kawy średnio palone, a nawet te delikatnie mocniej uprażone. Napar sporządzony z takiej kawy jest bardziej klasyczny i świetnie komponuje się z mlekiem.
Odpowiednie mielenie kawy do ekspresu przelewowego.
Należy pamiętać, że kawa do przelewu powinna zostać odpowiednio zmielona. Proces ekstrakcji jest dłuższy, a więc ziarna należy zmielić grubiej, tak aby drobinki zmielonej kawy miały wielkość około połowy do całego łebka szpilki. Pamiętajmy, że woda musi przelecieć przez kawę grawitacyjnie, toteż nie może być ona zmielona drobno jak do espresso.
W sklepie z kawami Explosia.pl znajdziesz kawy przeznaczone do parzenia w ekspresach przelewowych w stopniu palenia od jasnego do średnio-ciemnego, pochodzące z Afryki, Ameryki Środkowej i Ameryki Południowej.
51,00 zł
51,00 zł
69,00 zł