O Explosia Coffee

Kawa świeżo palona Explosia Coffee

Czym jest kawa świeżo palona Explosia Coffee?

Kawa świeżo palona, którą Wam oferujemy, powstaje w polskiej palarni, w wyniku rzemieślniczego palenia zielonych ziaren kawy, sprowadzanych z najdalszych zakątków świata. Dzięki pozyskiwaniu surowej kawy od sprawdzonych importerów, dbamy o dostarczenie Wam najwyższej jakości produktu już na wstępnym etapie jego tworzenia. Po wypaleniu ziaren kawy pod czujnym nadzorem roastera oraz ich krótkim odpoczynku, świeżo palona kawa ziarnista pakowana jest w szczelne opakowania, które gwarantują zachowanie świeżości aż do momentu ich otwarcia, tuż przed zmieleniem.

Według powszechnej wiedzy najbardziej pożądane walory smakowe i aromatyczne kawy ujawniają się kilka dni po jej wypaleniu i utrzymują przez okres od czterech do dwunastu tygodni w zależności od stopnia wypalenia. Warunkiem jest pozostawienie świeżo palonej kawy w szczelnie zamkniętym opakowaniu w postaci ziarnistej. Nasz sklep internetowy z kawą oferuje wysokiej jakości prażone ziarna kawowca, wysyłane do Was maksymalnie do czterech tygodni od wypalenia.

 

Rzemieślnicza metoda palenia kawy

Czym jest rzemieślnicza metoda palenia kawy, którą stosujemy?

Kawa palona metodą rzemieślniczą, czy też kawa rzemieślnicza to pierwszorzędnej jakości produkt, zyskujący coraz większe uznanie wśród miłośników czarnego napoju. Kawa Explosia Coffee, którą oferuje nasz sklep internetowy z kawą, jest właśnie wypalana metodą rzemieślniczą. W skrócie, oznacza to palenie kawy w niewielkich partiach, a co najważniejsze, proces wypalania zielonych ziaren kawy od początku do końca kontrolowany jest przez człowieka. To właśnie człowiek odpowiedzialny jest za finalny efekt każdego wypału.

Innymi słowy, rzemieślnicza metoda palenia kawy to potraktowanie zielonego ziarna kawowca jako drogocennego materiału obrabianego w procesie palenia. Skutkuje to wytworzeniem niesamowicie bogatej skarbnicy aromatu i smaku, którym niewątpliwie jest świeżo palona kawa.

 

Kawa rzemieślnicza Explosia Coffee

Dlaczego kawa świeżo palona, wypalana metodą rzemieślniczą jest lepsza?

Kawa wypalana metodą rzemieślniczą różni się od tej palonej przemysłowo tym, że kawa rzemieślnicza jest subtelna i dopracowana do perfekcji. Mistrz wypalania kawy czyli master roaster, poprzez pieczołowite sterowanie procesem palenia, może wprowadzić w kawę rzemieślniczą subtelne nuty smakowe – od owocowych po czekoladowe i orzechowe – delikatnie doprowadzając ziarna kawy do doskonałości.

Podobnie jak piekarz ma ogromny wpływ na smak i aromat swoich wypieków, tak i mistrz palenia kawy potrafi z ziaren stworzyć coś więcej niż kawę.  Sprawia, że kawa staje się wyjątkowym doświadczeniem aromatycznym i smakowym. Otwierając każde opakowanie kawy rzemieślniczej marki Explosia Coffee macie pewność, że wyrazisty i urzekający aromat, który się z niego wydobywa, to owoc pieczołowitej, mistrzowskiej pracy.

 

Sklep z kawą online

Sklep z kawą świeżo paloną online.

Mieszanki kawowe Explosia Coffee, oferowane przez sklep internetowy z kawą explosia.pl zyskały już uznanie wśród klientów kawiarni i restauracji, z którymi współpracujemy oraz miłośników klasycznych napojów kawowych. Średnio i jasno palone kawy jednorodne przypadły natomiast do gustu zwolennikom wszelkiego rodzaju alternatywnych metod parzenia kawy. To powszechnie doceniane klasyki w mistrzowskiej odsłonie.

Serdecznie zapraszamy do spróbowania naszych świeżo palonych kaw i gwarantujemy bogate doznania smakowe, narastające z każdym kolejnym łykiem Waszego ulubionego naparu. Odwiedź nasz sklep z kawą online i wybierz ziarna najbardziej odpowiadające Twoim upodobaniom smakowym.

 Zespół Explosia Coffee.

świeżo palona kawa

Kawa świeżo palona. Sklep internetowy z kawą.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl